Bästa barnspelen hittills 2016

pokemon go

2016 börjar gå mot sitt slut och det kan vara på sin plats att börja summera spelåret. Först ut kommer en kortare genomgång av spel som riktar in sig till något yngre barn och det är väl ingen överdrift att säga att Pokemon Go fullständigt har dominerat barnspelsåret 2016. Men det finns även några andra trevliga utmanare som förgyllt många spelkvällar för den yngre spelgenerationen.

Pokemon GO

Men, som sagt, inget annat spel har varit i närheten av Pokemon GO när det kommer till genomslag och försäljningssiffror. Denna förlängning av Nintendos Pokemonserie som fått barn i alla åldrar att ta till gatorna för att fånga Pikachus, Eeves och sällsynta pokemons har snabbt blivit en global angelägenhet och vart och vartannat barn har spelat spelet på mobil eller surfplatta. Även om gränssnittet fortfarande inte är helt hundra, matcherna inte kan mäta sig med de i tidigare versioner eller fast spelet fortafarande är fullt med buggar och snabbt konsumerar hela din mobils batteritid är spelet, trots allt detta, roligt att spela och engagerande för såväl vuxna som barn. Vi ser fram emot nya uppdateringar och kommer inte sluta att fånga pokemons på ett bra tag.

LEGO Star Wars – The Force Awakens

Utvecklarna Traveller’s Tales fortsätter att leverera Legospel i ett rasande tempo. Och de lyckas forfarande med att engagera spelarna och skapa intressanta spelvärldar och ett gameplay som inte känns helt upprepat. Mycket beror såklart på den fantasieggande och inspirerande värld som Star Wars-universumet erbjuder, men det finns även en hel del unika och roliga spelmekanismer som får dig att känna att avrje LEGO spel är unikt. Rekommenderas för fans av LEGO-serien generellt och LEGO Star Wars specifikt.

LEGO Marvel’s Avengers

Ytterligare ett LEGO-spel, men de är såpass välgjorda att de fortarande har mycket att erbjuda för speltokiga barn. Här kan du spela som alla dina Marvelfavoriter och låsa upp över 100 spelbara marvelkaraktärer. Den öppna världen gör att du fritt kan utforska Manhattan som Captain America eller Hulken och leta efter speciella legobitar som låser upp nya specialiteter. Mycket spelvärde för ett såpass litet spel. Roligt är att det även finns en hel serie LEGO-byggsatser med Avengerstema som du kan komplettera spelet med för att få mer av en helhetsupplevelse.

Ratchet & Clank

Detta är ett nytt spel som baserats på det gamla original Ratchet & Clank vilket tillverkades för PS2an. Nya vapen, nya världar, nya fiender men samma känsla och samma höga dos tecknad action. Du får följa dina hjältar Ratchet och Clank genom galaxen, och får även ta del av många klipp från den nya filmen som hade premiär tidigare i år.

Året är dock inte helt slut än och vi väntar in rad spännande releaser innan topplistorna ska skrivas, men dessa fyra kommer garanterat ranka högt även vid årsslutet.