Museum Stockholm – tips och råd 

Dags att besöka ett museum i Stockholm? Vissa kommer att svara ett förväntansfullt ja på den frågan, andra kommer att sucka och några kommer att säga aldrig i livet. 

För vissa så är ett besök på ett museum för barn i Stockholm något av det bästa man kan göra i livet. Man får se konst i världsklass, man bildar sig, man får en tid för sig själv och man får njuta av rena mästares verk. För andra så handlar ett besök på ett museum om det diametralt motsatta och för dem så handlar det mer om en slags ökenvandring än något givande och rofyllt. Vad göra? Vi ger några tips kring museer i Stockholm och kan, förhoppningsvis, få dig att känna njutning och förväntan inför ditt nästa besök. Tips som ser ut som följer: 

  • Hitta rätt museum i Stockholm. Det finns över 80 olika museer i Stockholm – och de är alla olika varandra. Har du en dålig erfarenhet av ett museibesök så ska du alltså inte låta detta rinna över på alla andra museer som finns. Gå igenom vilka museer som finns och matcha dessa mot dina intressen. 
  • Museum i Stockholm för barn. Att ta barnen med sig till ett museum i Stockholm kan vara fantastiskt, men samma sak gäller här som för ovanstående punkt: se till att hitta ett museum som passar både för dig – och dina barn. Ett tips är Tekniska Museet på Djurgården. Ett annat är att besöka Åbergs Museum ute i Bålsta. Långt att åka? Inte så farligt, och med tanke på vad som väntar så är det mödan värt. Lasse Åberg ställer ut sin samlade konst och allt som rör hans egen karriär. För barnen finns både lekpark och kreativa rum i djungelmiljö. 
  • Välj rätt tid. Försök att hitta en tid på dygnet då du får vara lite ifred. De bästa besöken är de där man kan gå omkring ostört och njuta, reflektera över och andas in den konst som ställs ut.