Med kamraten på valpkurs

Att skaffa en hund är början på jakten efter den ultimata följeslagaren som alltid finns där för en. En vän som alltid är lojal och älskar en precis lika mycket som man älskar den. Det är därför hunden blir det självklara valet.

Hur kan man då skapa de bästa förutsättningarna för att spendera resten av sitt liv med denna trogna vän? Svaret är att erbjuda en lugn och trygg miljö, visa valpen att du alltid kommer finnas där och vara dess beskyddare. Med dig vid sin sida har valpen alltid någon som tar hand om den. Snart kommer du inse att livet med en valp inte kan jämföras med någonting annat. Om du trodde att små barn var krävande, då har du ännu inte mött en valp. Trots att den precis varit ute, kan den sätta sig ner och kissa på den nya mattan. Det är bara att torka upp och tvätta. På natten vaknar man flera gånger av en valp som sitter och gråter, orolig över den nya omgivningen och i behov av lite kärlek.

Fördelarna med en valpkurs

Även om du ger din valp en optimal uppväxt kan den ändå bli osäker, extremt trygg och glad eller reaktiv. Hundar, precis som människor, är individer och varje hund är unik. När du väljer en valp, redan från det att de är små, kan man ofta få en liten uppfattning om hur de kan utvecklas. Att gå på valpkurser i Göteborg är en utmärkt idé för alla valpar då den ger både dig och hunden en lärorik erfarenhet. Dessutom får ni möjlighet att skapa en stark relation redan från början.