Välja hundfoder

Valet av hundfoder beror på vilken hund man har, hundens ålder och mående. Sen kan det vara så att den fyrfota vännen är kräsen och inte äter vad som helst.

Plötsligt hade Sofia blivit med hund. Grannen hade akut fått åka in till sjukhus och hade inga släktingar. I ett svagt ögonblick hade hon sagt att hon kunde ta hunden så länge. Nu stod hon i köket och hade precis hällt upp mat till Nisse, som han kallades. Han sniffade på maten och gick sin väg.

Hon visste inte vad hon skulle göra. Grannens lägenhet, där det säkert fanns hundfoder, kom hon inte in i. Hur hon än trugade vägrade hunden att ens se åt hennes håll. Modstulen satte hon sig i bilen för att ge sig ut på jakt efter något som passade hennes håriga inneboende.

Flera sorters hundfoder

Det fanns ingen djuraffär på orten så hon åkte till en butik där hon kunde köpa hundfoder. Där köpte hon på sig både blöt- och torrfoder. Även några påsar hundgodis och ett tuggben slank ner i den till sist tunga korgen. Sen bar av det hemmåt där hunden väntade på henne med viftande svans.

Så snart hon började fylla skålen satt han där med längtande ögon för att strax nonchalera maten igen. Hon provade flera sorter men fick samma avvisande respons. Till sist fanns endast en påse torrfoder kvar. Hon hällde upp den i en skål och Nisse kastade sig över maten. Hon hade trott att mat på burk var lyxigt, men oj, så fel hon haft.